NOU FINANÇAMENT
Política 21/07/2012

Navarro: "Reconec que la proposta del concert econòmic és molt atractiva, però és un model arcaic"

El primer secretari del PSC reconeix que la seva proposta és "difícil d'explicar" però s'imposa buscar l'acord amb el Govern fins a l'últim minut

Roger Tugas
2 min
Pere Navarro, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha obert aquest dissabte el consell nacional de la formació intentant aixecar els ànims d'uns militants que veuen que el partit no passa pel seu millor moment i ha denunciat que "ni amb Aznar es van atrevir a desmuntar l'estat del benestar i ara ho estan fent". Tot i això, també ha usat bona part de la seva intervenció per referir-se al debat sobre el pacte fiscal, que en quatre dies arribarà definitivament al ple del Parlament i en què la possibilitat que el PSC se sumi a la proposta de CiU, ICV-EUiA i ERC cada cop té menys marge. "Reconec que és molt atractiva la proposta del concert econòmic i del 'nosaltres sols'", ha assegurat Navarro, que també ha afegit que respon a un model "arcaic". "El futur és una Europa federal, com és possible que se'ns presentin sistemes que miren enrere?", s'ha preguntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el líder del PSC ha insinuat que en realitat el Govern no busca millorar el finançament català, sinó que "porta a un camí de xoc de trens, a una frustració electoral i a l'avançament electoral", i s'ha compromès a seguir treballant per un "model ambiciós, just i possible" de tall federal. "És evident que les nostres propostes són difícils d'explicar", ha reconegut Navarro, però ha defensat els documents presentats pel PSC durant aquest procés i, tanmateix, ha avançat que estan buscant l'acord en base al document que ha elaborat el Govern, que va en la línia del concert econòmic. "Hem de trobar la fórmula per un ampli acord parlamentari", ha conclòs, però avançant que explicaran "molt bé" la postura dels socialistes "al poble de Catalunya", conscient que l'entesa pot no ser possible i que això els enquadraria amb el PP.

El consell nacional del PSC ha aprovat una resolució que faculta la seva direcció per negociar amb el Govern fins a l'últim moment per intentar assolir la unitat.

stats