Política 30/05/2014

L'exfiscal Anticorrupció Jiménez Villarejo cedirà l'escó de Podem a Brussel·les

Prendrà l'acta d'eurodiputat però després la cedirà a la sisena de la llista, Tania González, per raons "personals i familiars"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias, amb la resta d'eurodiputats de la formació / EFE

MadridL'exfiscal en cap Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, de 79 anys, tercer en la llista de Podem per a Europa, ha anunciat aquest divendres que cedirà el seu escó a l'Eurocambra a la sisena de la llista, l'asturiana Tania González, per raons "d'ordre personal i familiar". Tot i això Jiménez Villarejo ha assenyalat que l'1 de juliol serà a Brussel·les per prendre l'acta de diputat i a totes les sessions fins a l'elecció del president de la Comissió Europea, on votaran Alexis Tsipras, líder de Syriza. "Més endavant ja veurem", ha afegit, precisant que la seva voluntat és seguir col·laborant amb Podem i que la seva candidatura no ha estat una estratègia electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jiménez Villarejo, contrari al dret a decidir i vinculat durant molts anys a ICV, ha assenyalat que va celebrar a Barcelona els bons resultats de Podem i que els pròxims dies s'obriran nous cercles (els 400 engranatges, assemblees, que han configurat la iniciativa) a la ciutat amb la seva presència. "Déu dirà, jo què sé", ha dit sobre el seu futur al partit. Tot i això, ha matisat que intentarà aprofitar el seu temps a Brussel·les per fer algunes denúncies d'abús de poder.

L'advocat català ja va anunciar durant la campanya de Podem que, en cas de ser escollit, renunciaria a la seva acta de diputat per raons de salut. Jiménez Villarejo es va unir al partit fa dos mesos, després que Pablo Iglesias, líder de la formació, li insistís.

stats