Política 03/06/2015

Podem refreda les expectatives sobre la primera reunió entre Iglesias i Sánchez

"No estem davant d'una reunió en què en surti cap acord concret", diu Rafa Mayoral, portaveu del partit, que critica que Rajoy els obviï en les negociacions perquè ja els veu com "la força de l'oposició"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el del PSOE, Pedro Sánchez.

MadridPodem no espera que de la primera reunió entre el seu secretari general, Pablo Iglesias, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, en surti cap conclusió aquest vespre. "Es tracta d'un primer diàleg -ha dit Rafa Mayoral, Secretari de Relacions amb la Societat Civil, durant la roda de premsa posterior a l'executiva del partit-. No estem davant d'una reunió en què en surti cap acord concret". Preguntat sobre el perquè de l'hermetisme d'aquesta primera presa de contacte si Podem és un partit que aposta per la transparència, Mayoral ha dit que "no es tracta d'una reunió secreta, sinó secreta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les línies vermelles de Podem amb els socialistes continuen sobre la taula. No entraran en cap govern autonòmic que presideixi el PSOE, i reclamen una neteja democràtica i posar les institucions a respondre les necessitats de la gent. El portaveu de Podem, però, no s'ha volgut mullar sobre possibles pactes i ha insistit que tot just estan en una fase de negociacions "preliminar".

Malgrat l'acostament inicial després del 24-M, durant el cap de setmana passat es van refredar les relacions. Mayoral ha dit que "no hi ha hagut un canvi de temperatura i que segueixen remant en la mateixa direcció".

Amb qui no està previst que es reuneixi Iglesias, de moment, és amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ni tampoc amb Mariano Rajoy. "Sembla que el president del govern [espanyol] ja ha escollit quina és la força de l'oposició: nosaltres", ha dit Mayoral sobre el fet que el líder del PP ja s'hagi reunit amb Rivera i que està previst que ho faci aviat amb Sánchez. "Però no pretenem ser la força de l'oposició sinó el govern de la nació", ha afegit.

No a un canvi de sigles

Sobre la possibilitat que Podem es plantegi canviar el nom de cara a les generals per integrar d'altres forces, Mayoral ho ha descartat de forma rotunda. "Nosaltres ens definim per un moviment d'unitat popular, és la nostra essència i no tenim cap problema perquè qualsevol pugui participar" sota les nostres sigles, ha dit. "Tenim la intenció de concórrer com a Podem en les pròximes eleccions", ha afegit.

stats