COALICIÓ INDEPENDENTISTA
Política 15/02/2011

Portabella creu que Laporta “dóna peu a l'acord” per a una coalició

Per Portabella, cal esperar al resultat del congrés de Solidaritat per intentar de nou que el partit que encapçala Laporta s'uneixi a la coalició d'ERC amb RCat

Acn
2 min

BarcelonaEl candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, creu que les declaracions del líder de Solidaritat, Joan Laporta, obrint-se a anar de dos en una eventual coalició amb Rcat i ERC a Barcelona 'donen més peu a un acord'. Portabella ha definit la unió entre Reagrupament i Esquerra com un “tercer espai més enllà de l'equidistància entre CiU i PSC”. Aquest dimarts s'ha presentat el nou cartell que inclou els logotips d'ERC i RCat amb el lema 'Anem junts Barcelona' on només hi apareix Portabella.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Portabella ha assegurat que les declaracions de Laporta “donen més peu a un acord que no pas a un desacord”, però ha matisat que “no hi ha res definitiu”, ja que “cal ser prudent i esperar el congrés de Solidaritat” que se celebrarà diumenge que ve. El candidat d'ERC ha afirmat que la voluntat tant del seu partit com de RCat és “engrandir el projecte independentista”, de manera que obre la porta a la incorporació de Solidaritat.

Esquerra i Reagrupament han presentat aquest dimarts el nou cartell, que inclou el lema 'Anem junts Barcelona', que substitueix l'anterior, 'Remuntarem Barcelona'. Portabella ha justificat la nova imatge de precampanya dient que “anem més enllà de remuntar perquè, de fet, ja estem remuntant”. Segons l'alcaldable republicà, “el fet d'anar junts és la idea més important” de la unió entre Esquerra i Reagrupament. La presentació del cartell ha comptat amb Roger Granados, dirigent de RCat, que no ha fet cap declaració. Reagrupament ocuparà el quart lloc i els múltiples de cinc en la llista per a les eleccions municipals de Barcelona.

Portabella ha afegit que aquest projecte reflecteix la voluntat que hi hagi una “suma permanent” al voltant d'un “tercer espai” a Barcelona. Aquesta dimensió “va més enllà de l'equidistància” entre CiU i el PSC, ha explicat. Portabella creu que “a vegades s'acusa ERC de ser equidistant, però la realitat no és així”. El dirigent republicà ha matisat que no busquen una “dimensió exacta” entre la “línia que separa CiU i PSC”, sinó que aposten per “fer propostes diferents”. Segons Portabella, la unió entre ERC i RCat representa un “bloc diferent” que busca una 'nova via' amb la voluntat de tenir molt més poder polític i capacitat de decisió.

stats