Política 17/03/2015

Puigcorbé serà el segon a la llista per Barcelona d’ERC, que tanca el jutge

Roger Tugas
2 min

BarcelonaAutodescartats Jordi Martí i Santiago Vidal, l’actor Juanjo Puigcorbé ha acceptat ocupar el número dos de la llista d’ERC a Barcelona per a les eleccions municipals del 24 de maig. Farà ticket electoral amb l’actual portaveu d’ERC al Congrés i alcaldable republicà a la capital catalana, Alfred Bosch, que suma així un perfil durant anys vinculat a l’entorn de l’expresident Pasqual Maragall, un espai que busquen capitalitzar els republicans de cara al 24-M. El líder del partit, Oriol Junqueras, va afirmar a 8TV que la incorporació de l’actor “aportarà molt en l’àmbit cultural” perquè Barcelona sigui un “referent” del sector.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’acostament de Puigcorbé a ERC ha sigut progressiu des que va integrar-se a l’entitat Catalunya Sí, creada el 2011 per donar suport a la candidatura de Bosch al Congrés. Puigcorbé va apostar també per la candidatura de Junqueras al Parlament el 2012, i després del 9-N va mostrar-se a favor del full de ruta d’ERC cap a la independència.

Entre els suports a Catalunya Sí també hi apareixia la firma del jutge Vidal. Precisament, els republicans comptaran amb el suport “simbòlic” del magistrat, que després de rebutjar el segon lloc de la llista per col·laborar amb el Govern, ha accedit a tancar la candidatura d’ERC. Un suport que escenificarà dimecres en la presentació de la llista.

Paral·lelament a aquestes incorporacions, les fonts republicanes consultades han explicat que segueixen les converses per segellar un acord per integrar a les seves llistes el partit d’exsocialistes sobiranistes MES (Moviment d’Esquerres), liderat per l’exportaveu del PSC a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Martí, que va declinar ocupar el número dos d’ERC per prioritzar l’estructuració del partit. ERC i MES es presentaran juntes en més de mig centenar de municipis.

stats