Política 03/09/2018

Puigdemont farà una conferència a Amsterdam el 2 d'octubre

L'expresident publicarà uns dies abans el llibre 'La crisi catalana, una oportunitat per a Europa'

Acn
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ahir en una entrevista a Ginebra.

BarcelonaL'expresident Carles Puigdemont farà una conferència a Amsterdam el 2 d'octubre, en el marc del cicle de debats 'Sign of the Times' que organitza el centre cultural De Balie a l'Internationaal Theater. Segons la web del centre, la ponència començarà a les 20.30 hores amb el títol 'Mad as Hell'. Unes setmanes abans d'aquesta conferència a Amsterdam, el cap de files de JxCat publicarà el llibre 'De Catalaanse crisis. Een kaans voor Europa' [La crisi catalana, una oportunitat per a Europa], que ha escrit amb el periodista Olivier Mouton, de 'Le Vif-L’Express'. L'obra es traduirà a l'anglès i el francès, a més de publicar-se en neerlandès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cicle de debats analitzarà els grans temes de l'actualitat social i política, com ara el Brexit o la presidència de Donald Trump als EUA. Puigdemont –presentat com a "anterior líder català"– hi exposarà el seu punt de vista sobre la "ira" que hi ha a Europa. Aquesta conferència també tindrà lloc l'endemà del primer aniversari del referèndum d'autodeterminació de l'1-O. El mateix 2 d'octubre també està previst que comenci el debat de política general al Parlament, que s'allargarà fins al dia 4.

El líder de JxCat i impulsor de la Crida Nacional per la República ja va engegar el seu periple de xerrades a l'estranger a Escòcia fa dos caps de setmana. Va ser la primera sortida de Brussel·les des que hi va tornar provinent d'Alemanya, arran de la retirada de l'euroordre i el tancament del procés d'extradició sol·licitat pel Tribunal Suprem. Ara trepitjarà per primera vegada Holanda des que va marxar a l'exili a finals d'octubre de l'any passat.

stats