Política 06/11/2017

Puigdemont i els quatre consellers tornaran a declarar davant del jutge el 17 de novembre

La justícia espanyola no podrà apel·lar contra la decisió del magistrat sobre l'ordre de detenció

Laia Forès
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el seu discurs a través de TV3.

Brussel·lesCarles Puigdemont i els quatre consellers que són a Brussel·les no hauran de passar pel jutjat aquesta setmana. El magistrat de la cambra del consell de primera instància que decidirà sobre l'ordre de detenció dictada per l'Audiència Nacional espanyola els ha citat a declarar la setmana que ve, el 17 de novembre a les dues de la tarda, segons ha fet públic aquest dilluns la fiscalia belga.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge té 15 dies per decidir si extradeix els cinc membres del Govern. Es pot apel·lar contra la seva decisió, però en cap cas ho pot fer la justícia espanyola. Només poden apel·lar-hi en contra o bé els cinc afectats -Puigdemont, Comín, Ponsatí, Serret i Puig- o bé la fiscalia belga. Si el jutge rebutgés l'ordre de detenció i la fiscalia belga no hi apel·lés en contra, el procés s'acabaria en dues setmanes. Si es produïssin apel·lacions es podria allargar dos mesos.

La justícia belga va decretar diumenge a la nit la posada en llibertat dels cinc membres del Govern després que es presentessin voluntàriament a la policia. Cap no podrà sortir de Bèlgica sense permís fins que es decideixi sobre la seva extradició i tots hauran de comunicar una residència fixa a Bèlgica.

stats