Política 02/01/2017

Puigdemont és una de les dotze persones que ‘Político’ creu que poden arruïnar el 2017

Al costat de Beppe Grillo, dels 'hackers' russos i dels líders de l’extrema dreta holandesa i polonesa

Ara
3 min
Puigdemont: "El temps del pal i la pastanaga s'ha acabat"

BarcelonaHi ha dotze persones que l’edició europea de la web 'Politico' creu que podrien "arruïnar" el 2017. La majoria són polítics que "faran quedar-te al llit amb la manta ben aferrada sobre el cap tremolós". I un d’ells, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Segons la versió europea de la web 'Politico', l’aposta pel referèndum situa el cap de l’executiu català com un dels perills de l’any que tot just ha començat. "Posa els governs de Madrid i Catalunya en coordenades de col·lisió tan espectaculars com les d’un cara a cara entre Barça i Madrid", assenyala. I això, "forçarà les institucions europees a prendre partit". Segons l’autor, l’editor de la web Tunku Varadarajan, "és molt dubtós que cap estat membre de la UE es posi de la banda catalana. Tot i que la majoria preferiria que no se li preguntés pel tema".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la llista de les dotze persones també hi ha el líder del moviment cinc estrelles a Itàlia, Beppe Grillo, els 'hackers' russos que suposadament van condicionar les eleccions americanes i els líders de l’extrema dreta holandesa i polonesa, Geert Wilders i Jarosław Kaczyński. Puigdemont ocupa el número sis d'una llista encapçalada pels editors dels tabloides britànics, especialment el 'The Sun', el 'Daily Mail' i el 'Daily Express', per la influència que Varadarajan els atribueix en el Brexit.

Els propietaris dels equips de la lliga xinesa de futbol són al número 2 de les persones que podrien arruïnar el 2017. Els fitxatges multimilionaris d'estrelles internacionals –l'últim, l'argentí Carlos Tévez a qui el Shanghai Shenhua convertirà en el futbolista més ben pagat del món– pot fer tremolar els fonaments de les principals lligues europees.

La nova administració de Donald Trump també situa dues persones a la llista: Michael Flynn, l'escollit pel nou president americà per fer-li d'assessor en seguretat nacional; i Wilbur Ross, el nou secretari de comerç.

L'expresident francès Nicolas Sarkozy, a qui 'Público' situa com el proper líder antieuropeu a França, Martin Selmayr, el cap de gabinet del president de la comissió europea, Jean-Claude Juncker; i la comissària europea de la competència, Margrethe Vestager, completen la llista.

'Politico' és una web especialitzada en el seguiment de l'actualitat política que va néixer als Estats Units i ara també té presència a Europa, on s'ha especialitzat en les institucions de la Unió Europea.

La llista completa de les persones que podrien arruïnar el 2017:

  1. Els tabloides britànics
  2. Els propietaris dels equips de futbol xinesos
  3. Michael Flynn, assessor de Donald Trump en seguretat nacional
  4. Beppe Grillo, líder del moviment 5 estrelles
  5. Jaroslaw Kaczynski, líder del partit Llei i Justícia a Polònia
  6. Carles Puigdemont, president de la Generalitat
  7. Wilbur Ross, secretari de comerç dels Estats Units
  8. Els 'hackers' russos
  9. Nicolas Sarkozy, expresident francès
  10. Martin Selmayr, cap de gabinet del president de la CE
  11. Margrethe Vestager, comissària europea de la competència
  12. Geert Wilders, líder del Partit de la Llibertat a Holanda

El referèndum: tema a tenir en compte aquest 2017

La revista nord-americana 'Time' va presentar la llista d'esdeveniments a tenir en compte per aquest 2017. Entre ells, hi destaca la celebració del referèndum d'autodeterminació que el Govern català té previst fer el proper mes de setembre.

Sense citar un dia concret, la revista 'Time', destaca dins del mes de setembre que "La regió espanyola de Catalunya té previst fer un referèndum d'independència".

stats