Política 29/09/2016

La pregunta tipus de Puigdemont: "Vol que Catalunya sigui un estat independent?"

El president afirma que el referèndum no serà un altre 9-N i que prepara una consulta "acordable" amb una resposta binària, un cens oficial i un resultat vinculant

Gerard Pruna
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont

BarcelonaPoques hores després de superar la qüestió de confiança, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat els primers detalls sobre com planteja el "o referèndum o referèndum" que va anunciar ahir al Parlament. En una entrevista a 8tv, ha assegurat que "de cap manera" la consulta serà un 9-N, i ha apuntat les principals diferències que hi haurà: resultat vinculant; cens oficial i resposta binària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que la CUP hagi proposat que la pregunta del referèndum sigui sobre si els catalans volen una república independent catalana, el president de la Generalitat ha dit, a tall d'exemple, preferir opcions com ara "Vol que Catalunya sigui un estat independent?". Tanmateix, ha avisat que encara no és moment de plantejar la pregunta, entre d'altres coses perquè és un element susceptible de ser modificat si hi ha un acord amb l'Estat.

Puigdemont ha avançat que el Govern prepararà un "referèndum acordable". És a dir, una proposta pensada per plantejar-la al govern espanyol si en algun moment s'asseu a negociar. "Com si l'haguéssim d'acordar demà mateix, que respongui als estàndards", ha apuntat Puigdemont, que ha subratllat que cal veure amb quin Estat es troba la Generalitat, quin govern espanyol té al davant.

Sobre el bloqueig a l'Estat, Puigdemont ha assegurat que hi ha empreses que "han aturat inversions a l'espera de què passa amb el bloqueig a Espanya".

stats