Política 06/04/2015

Rajoy demana al PP la "màxima unitat" i descarta fer canvis al partit

El president espanyol demana als seus votants que tinguin present el moment advers en què els ha tocat governar

Joan Rusiñol
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant l'entrevista d'aquest dilluns. EFE

MadridEl president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, prova de treure importància a les tensions internes al seu partit, que han esclatat durant els últims dies. "Estic content de la unitat que s'està mantenint", ha assegurat, en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE). Tot i això, ha deixat clar que a la Junta Directiva que la formació celebrarà aquest dimarts demanarà als seus dirigents que tanquin files per afrontar amb garanties les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig, en un context advers segons algunes enquestes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els pèssims resultats del PP als comicis andalusos han posat al descobert velles discrepàncies, de manera especial entre els partidaris de la secretària general, María Dolores de Cospedal, i el vicesecretari general Javier Arenas. A través d'intermediaris, un i altre -paradoxalment tots dos són persones de total confiança de Rajoy- s'han responsabilitzat d'aquella derrota i de desestabilitzar la cúpula popular.

Rajoy ha demanat la "màxima unitat" als conservadors i ha reclamat centrar tots els esforços en la recuperació econòmica i la creació de llocs de feina. "Entrar en discussions de partit no aporta res", ha afirmat.

"Satisfet" de com van les coses

El cap de l'executiu espanyol -que durant l'entrevista s'ha mostrat optimista per l'evolució de l'economia espanyola- ja ha descartat que aquest dimarts anunciï canvis de fons a la cúpula del partit, com s'ha especulat durant els últims dies. "Estic satisfent de com estan funcionant les coses", ha assegurat, i per això limita en tot cas a petits "ajustos" els retocs que pugui fer en els mesos vinents. "El partit està funcionant molt bé", ha sentenciat.

Als seus votants desencantats, temptats d'optar per altres formacions com Ciutadans, els ha demanat un altre vot de confiança i que tinguin molt present que al PP li ha tocat gestionar en temps molt complexos per les conseqüències de la crisi econòmica.

stats