Política 01/07/2013

La comissió del dret a decidir es constituirà dijous

La creació de la ponència parlamentària, on hi haurà també el PSC, s'avança un dia

Acn
2 min
Núria de Gispert va presentar ahir el pressupost del 2013 del Parlament.

BarcelonaLa sessió constitutiva de la comissió d'estudi del dret de decidir s'ha avançat a dijous a la tarda, en lloc de divendres, tal com estava previst inicialment. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, presidirà la sessió, que començarà després del ple i que servirà per ratificar la presidència de la comissió, per a la qual ha estat proposada ella mateixa. El ple va aprovar el passat 8 de maig la creació de la comissió, amb 106 vots a favor dels grup que l'havien proposada ─CiU, ERC, el PSC, ICV-EUiA i la CUP─ i 9 en contra ─C's. Cada un d'ells aportaran dos diputats a la comissió. Per la seva banda, els diputats del PPC no van participar a la votació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la comissió és l'estudi i l'impuls de les iniciatives polítiques i legislatives que ha d'adoptar el Parlament amb relació al dret de decidir i analitzar totes les alternatives per fer-lo fer efectiu. També es preveu que hi puguin comparèixer persones amb perfil tècnic, especialistes i membres d'entitats. El termini per cloure els treballs s'acaba amb la legislatura, i la comissió podrà redactar un informe final.

La comissió estarà formada per dos membres per cada grup parlamentari, a més del president o presidenta. De moment, CiU ha proposat Núria de Gispert, com a presidenta, i Jordi Turull i Antoni Font; ERC Marta Rovira i Gemma Calvet; el PSC Maurici Lucena i Ferran Pedret; ICV-EUiA Dolors Camats i Jaume Bosch i la CUP David Fernández i Quim Arrufat.

Els treballs de la comissió són paral·lels als del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, on hi ha les entitats a més dels partits però on no ha volgut participar el PSC, i del Consell Assessor per la Transició Nacional, que prepara una vintena d'informes sobre l'estat propi, la creació d'estructures d'estat i la consulta.

stats