Publicitat
Publicitat

PACTE FISCAL

Rajoy insta Mas a centrar-se en reactivar l'economia i no en el pacte fiscal

Després que el president de la Generalitat advertís que no col·laborarà amb el govern espanyol si no accepta el pacte fiscal, Rajoy ha dit avui que no es tanca a "escoltar" la proposta del Govern si guanya les eleccions, però tampoc promet res

El president del PP, Mariano Rajoy, ha avisat avui al president de la Generalitat, Artur Mas, que la seva prioritat ara ha de ser "créixer i crear llocs de treball" i ha recordat que la Generalitat ja participa en el 50% de l'IRPF, IVA i impostos especials, que considera que han de fer incrementar la recaptació.

Rajoy, que sap que la negativa rotunda al concert econòmic el pot perjudicar electoralment a Catalunya, ha optat per mostrar-se de nou aquest divendres disposat a escoltar i parlar amb el Govern sobre el pacte fiscal i fins i tot ha recordat que el PP de Catalunya forma part de la comissió al Parlament sobre el concert, que precisament s'ha constituït avui. "I després ja ho veurem", ha apuntat. Rajoy ha fet aquestes declaracions en la seva conferència en la XXVII Reunió del Cercle d'Economia a Sitges, el mateix lloc on 24 hores abans el president, Artur Mas, condicionava el suport de CiU al Congrés amb l'objectiu de donar "estabilitat" política a partir de la pròxima legislatura a donar suport al pacte fiscal que necessita Catalunya per reduir el dèficit "sistemàtic". Mas va avisar ahir que CiU col·laborarà amb Madrid si hi ha acord pel pacte fiscal, però sinó se'n "distanciarà".


RE

Més continguts de