Publicitat
Publicitat

El govern de Rajoy nomenarà el jutge del TC Ignacio Ulloa secretari d'estat de Seguretat

Ignacio Cosidó serà director general de la Policia i Arsenio Fernández de Mesa dirigirà la Guàrdia Civil

El jutge Ignacio Ulloa Rubio, actualment lletrat del Tribunal Constitucional (TC), serà nomenat aquest divendres pel consell de ministres nou secretari d'estat de Seguretat, en substitució de Justo Zambrana, segons han confirmat a Efe fonts oficials.

A més d'Ulloa, el govern nomenarà demà Ignacio Cosidó (Salamanca, 1965) nou director general de la Policia, i Arsenio Fernández de Mesa, nascut a Ferrol (la Corunya) el 1955, nou director general de la Guàrdia Civil.

Ulloa Rubio, que va exercir com a jutge a Sant Feliu de Guíxols (Girona), va ser nomenat el 2005 cap delegat de la missió del Consell de la Unió Europea (UE) per a l'Enfortiment de l'Estat de Dret a l'Iraq.

Per la seva banda, Cosidó ha estat durant la passada legislatura portaveu d'Interior del PP al Congrés dels Diputats, on ha interpel·lat en nombroses ocasions els ministres de l'Interior socialistes.

Entre 1996 i 2004 va ser cap de Gabinet Tècnic de la direcció general de la Guàrdia Civil, i mà dreta del llavors número 1 de la institució, Santiago López Valdivielso.

Finalment, Arsenio Fernández de Mesa, va ser nomenat el 2000 delegat del govern a Galícia i, durant el seu mandat, que va finalitzar el 2004, va haver de gestionar la crisi del Prestige.

21D

Més continguts de