Política 09/01/2018

Rajoy, satisfet amb la seva resposta al Procés: creu que ha estat "irreprotxable"

Reitera que la situació a Catalunya és l'únic risc per a la marxa de l'economia

Dani Sánchez Ugart
1 min

MadridMariano Rajoy ha reprès aquest dimarts la seva agenda després de l'aturada de Nadal, i ho ha fet amb un acte de marcat perfil econòmic, en el qual el president espanyol s'ha dedicat a treure pit de la recuperació econòmica i a prometre que continuarà. En l'Spain Investors Day, celebrat a Madrid, el president del govern espanyol s'ha tornat a referir a la situació a Catalunya, amb "inestabilitat política", com "l'única ombra sobre l'economia", que va dur l'executiu espanyol a rebaixar les previsions de creixement.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, Rajoy ha considerat que "s'ha sabut donar una resposta legal i políticament irreprotxable a un atac sense precedent al nostre ordenament constitucional com va ser la declaració unilateral d'independència" que fa preveure que "es pugui recuperar un nivell de creixement" anterior.

Rajoy ha equiparat l'independentisme amb els populismes europeus, i ha dit que cal "combatre'l des de la legalitat i la raó".

Pel que fa a la formació de govern, el president de l'executiu espanyol ha desitjat que es pugui fer "aviat" i ha dit que caldrà que "s'acati l'ordenament jurídic": "Si això passa, espero que es pugui recuperar un nivell de creixement".

stats