Política 25/01/2019

Ramón Espinar dimiteix de tots els càrrecs en plena crisi de Podem

Ha anunciat la decisió per Twitter després de la nova candidatura d'Errejón per a la Comunitat

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Un senador de Podem va guanyar 20.000 euros amb un pis social

MadridEs complica la crisi interna a Podem Madrid. Ramón Espinar, fins ara secretari general del partit lila a la Comunitat, ha anunciat aquest divendres que deixa tant l'escó a l'Assemblea de Madrid com la direcció de la formació, així com el rol de portaveu al Senat. Abandona d'aquesta manera tots els rols orgànics dins de Podem, on assegura que continuarà militant i participant en política. "Participar en un projecte polític implica compartir valors, idees, i posar-les en marxa –assegura en un text compartit a Twitter–. Liderar-lo és un exercici de responsabilitat que implica proposar el rumb i dirigir l'esforç col·lectiu. En la situació actual no es donen les condicions per dur a terme el projecte de Podem a Madrid cap on crec que s'ha de dirigir". En aquest sentit, considera que la decisió més responsable és la renúncia".

Tot i l'enfrontament amb els afins a Íñigo Errejón els últims anys, Espinar havia optat per mantenir-se al marge de la crisi oberta per la marxa de l'exnúmero dos del partit a una nova candidatura juntament amb Manuela Carmena. Durant la reunió de candidats autonòmics del cap de setmana passat, Espinar va evitar ser dur amb Errejón i pressionar-lo perquè deixés l'escó al Congrés, com va acabar fent dilluns passat.

Fonts consultades per l'ARA apunten que Espinar es planta després d'haver xocat amb Pablo Iglesias sobre el conflicte a la Comunitat. El fins avui líder de la formació lila a Madrid era partidari d'explorar una negociació amb Errejón per no arribar al 26 de maig amb dues candidatures separades, que podrien restar múscul a l'esquerra alternativa. En canvi, tal com ja va avisar en el seu missatge a Facebook la setmana passada, el secretari general estatal tenia intenció de presentar batalla a Errejón amb una llista pròpia de Podem. Iglesias ha convocat el Consell Ciutadà Estatal dissabte vinent, 2 de febrer, per abordar la crisi interna.

Hi ha dit la seva públicament un dels confundadors de Podem, fidel a Iglesias, Juan Carlos Monedero, que ha carregat durament contra Errejón i l'ha acusat de "dividir una altra vegada". No se si li compensarà que en el moment en què hauríem d'estar defensat els treballadors i treballadores hagi trencat tanta alegria. Cap interès personal hauria de prevaldre. Li dono les gràcies a Ramón Espinar", ha opinat.

stats