Política 01/01/2020

Revilla no garanteix el seu suport a la investidura de Sánchez: "Cap AVE justifica carregar-se la unitat d'Espanya"

El president càntabre assegura que el PRC "no tolerarà" acords "bilaterals" que puguin implicar un referèndum

Ara
1 min
Revilla i Sánchez aquest dimarts a la Moncloa

BarcelonaEl president càntabre i líder del PRC, Miguel Ángel Revilla, no garanteix el vot del seu diputat, José María Mazón, a favor de la investidura de Pedro Sánchez si el pacte del PSOE amb ERC implica "acords bilaterals" entre el govern espanyol i la Generalitat per fer un referèndum a Catalunya. "Cap carretera de Cantàbria, cap AVE" ni "res" justifica "carregar-se la unitat d'Espanya", va assegurar ahir durant una visita al municipi de Ruente en què va assegurar que el PRC "no tolerarà" acords "bilaterals" que puguin implicar un referèndum i, per tant, "comportar la vulneració del principi d'igualtat" entre espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que considera que l'acord entre el PSOE i Unides Podem es pot assumir "perfectament a grans trets", el líder regionalista ha demanat que s'aclareixi "què significa" l'abstenció d'ERC i si implica "qualsevol mínima sospita que hi ha una vulneració de la llei i la Constitució". Dijous que ve els regionalistes abordaran aquest tema en una executiva.

El juliol passat el PRC va ser l'únic partit a banda del PSOE que va votar a favor de la investidura (que va resultar fallida) de Pedro Sánchez. Amb el suport d'Unides Podem i el PNB i l'abstenció d'ERC i de Bildu, Pedro Sánchez també necessita les abstencions del BNG, Terol Existeix, Coalició Canària i el PRC. Si el diputat regionalista acabés votant en contra, el líder socialista hauria de convèncer un dels altres diputats que s'abstenen a votar a favor de la seva investidura.

stats