Política 16/03/2019

Rivera: "Casado mira als 80 amb l'avortament i Sánchez als 70 amb els ossos de Franco, però jo miro al futur"

El líder de Cs demana el vot per demostrar el seu "sentit d'estat" des del govern espanyol

Europa Press
2 min
El president de Cs, Albert Rivera, aquest divendres en un acte de precampanya

ToledoEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha marcat distàncies amb els líders del PSOE i el PP de cara a les eleccions generals, defensant que ell i el seu partit miren al futur mentre que Pedro Sánchez i Pablo Casado "són al passat". En un acte públic des de Toledo, Rivera ha insistit en aquesta idea assegurant que el líder popular, Pablo Casado, "parla del passat i vol tornar als seus somnis, als 80", entre altres coses "parlant de la llei de l'avortament "; mentre que el líder socialista, Pedro Sánchez, només té com a bagatge polític "els ossos de Franco", de manera que continua "als 70".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Deixem de parlar de l'avortament i de Franco, vull ser el president que escolta i que no deixa empantanegats els ciutadans d'aquest país", ha assegurat. "Mirem al futur, deixem d'inventar-nos croades entre espanyols. No perdré temps en l'avortament, com Casado, ni en els ossos de Franco, com Sánchez", ha emfatitzat. Amb tot, Rivera ha demanat el vot per "trencar la trajectòria de 40 anys de bipartidisme".

Segons ha dit, Espanya porta "una dècada perduda" en matèria política, perquè després de la legislatura "desastrosa" de Zapatero, Rajoy "no va saber aprofitar el xec en blanc de la seva majoria absoluta" per fer reformes necessàries i va deixar que se li "podrís" el conflicte amb Catalunya. A això hi ha sumat el mandat de Sánchez, "que no exerceix el poder, només l'ostenta, des de la seva llotja, des del seu helicòpter".

Per tot plegat ha proposat, "després d'una dècada perduda", omplir les urnes amb "vots taronges" per poder "reformar les institucions, l'educació, la justícia i l'administració pública". Ha sigut en aquest punt en què ha reivindicat la seva "capacitat d'acord" en la breu història política de Ciutadans. "Ja hem demostrat sentit d'estat, ara ens toca demostrar-ho des del govern [espanyol]".

stats