Política 12/12/2015

Rivera afirma que Ciutadans necessita una participació que superi el 80% per poder guanyar les eleccions del 20-D

El candidat de C's demana una gran mobilització per poder fer possible un canvi a Espanya "que no es produirà ni amb el PP ni amb el PSOE"

Salva Almenar
3 min
El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, ha participat en un míting a València aquest dissabte que ha reunit unes 800 persones. / CIUTADANS

ValènciaEl candidat de Ciutadans (C's) a la presidència del govern espanyol, Albert Rivera, ha fet una crida als ciutadans que volen que a Espanya es produeixi un "canvi" i els ha animat a votar el 20 de desembre massivament el seu partit, que és l'únic que garanteix que "tot no continuï com fins ara". Així s'ha expressat el líder de C's en un acte celebrat al Museu Príncep Felip de València que ha reunit unes 800 persones i que ha començat amb un minut de silenci en record als dos policies espanyols morts ahir a l'atemptat de Kabul.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha assegurat als assistents que el vot a Ciutadans és l'únic que garanteix engegar les "reformes" que necessita Espanya per "tornar a ser un gran país europeu", ja que "des del centre polític és l'única forma de liderar els canvis". "Des dels extrems no es podem fer reformes", ha dit el líder de C's, en una clara al·lusió a Podem, a qui ha acusat de voler governar "únicament per als seus".

Molt més crític s'ha mostrat a l'hora de parlar del PP i del PSOE, els quals ha acusat de voler que "tot continuï igual". "Si guanyen el PP o el PSOE tot seguirà igual" perquè, segons ha dit, "el PP no tocarà ni una coma perquè diu que tot va bé" mentre que el "PSOE vol guanyar per derogar tot el que ha fet en aquesta legislatura el PP".

Albert Rivera ha qualificat Ciutadans com una "gran oportunitat per als valencians" per concloure amb el canvi polític que es va encetar el 24 de maig en les eleccions municipals i autonòmiques. Rivera, que ha fet el seu discurs íntegrament en castellà, ha fet una crida als ciutadans valencians perquè confiïn el 20 de desembre massivament en C's i així "poder fer fora del poder el PP sense haver de votar els socialistes o els nacionalistes [de Compromís]". Segons Rivera, votant Ciutadans, els valencians "per fi podran dir que sí que els importa la corrupció i podran votar sense tapar-se el nas", ha dit Rivera en una clara al·lusió al PP.

Una gran mobilització

El líder de Ciutadans s'ha mostrat convençut que en les eleccions del 20 de desembre "la il·lusió guanyarà la por", ja que "l'esperança és molt més potent que la resignació", i ha pronosticat que els espanyols "ens tornarem a donar la mà per aixecar-nos i tornar-nos a conjurar per fer que aquest país torni a ser allò que sempre ha estat: una gran nació d'Europa". Un Rivera molt animat i que ha estat interromput diverses vegades amb crits de "president, president" ha confiat a poder ser la primera força política al País Valencià –"on cada cop que vinc som més", ha dit– i també a l'estat espanyol per poder engegar una agenda de canvis "sensats".

Per aconseguir-ho, Albert Rivera ha dit en declaracions als mitjans de comunicació instants abans de començar el míting que Ciutadans necessita una gran participació en les eleccions del 20 de desembre. El candidat d'aquesta formació ha pronosticat que C's té possibilitats de guanyar les eleccions si com va passar el 1982, quan va guanyar Felipe González, s'aconsegueix una participació de gairebé el 80%, i per això ha dit que la seva obsessió ara és "mobilitzar, mobilitzar i mobilitzar" la gent.

En aquest sentit, Rivera ha assenyalat que estan convençuts pels seus estudis que una participació per sota del 80% beneficiaria els vells partits, mentre que si s'arriba a una participació com l'any 82 sobre aquest 80% "hi ha possibilitat de guanyar les eleccions".

stats