Política 23/09/2016

Rivera afirma que no es pot formar un govern perquè Sánchez sigui president "tres quarts d'hora"

Rajoy convoca dilluns el comitè executiu del PP per preparar l'estratègia del partit després de les eleccions basques i gallegues

Ara / Agències
2 min
Albert Rivera, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, creu que "és inviable" la proposta de govern alternatiu del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i ha afirmat que no es pot conformar un executiu perquè el líder socialista sigui "president tres quarts d'hora". Ahir Rivera ja va mostrar els seus dubtes sobre la proposta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el líder del partit taronja, la situació "està bloquejada" perquè Mariano Rajoy i Pedro Sánchez "segueixen pensant en la cadira" i volen ser presidents "a qualsevol preu". "I així pot haver-hi, no terceres, sinó octaves eleccions", ha afirmat, fins que el PP o el PSOE obtinguin una majoria absoluta.

En un esmorzar de Forum Europa-Tribuna Euskadi a Bilbao, Rivera ha recordat que la proposta del govern alternatiu no la veuen bé ni els principals 'barons' socialistes, de manera que ha avisat Sánchez que té "una altra opció": "Agafar el nucli dur de les 100 propostes pactades entre C's i PP i seure en una taula per desbloquejar el país". És a dir, abstenir-se.

El PP convoca la direcció per analitzar les eleccions basques i gallegues

D'altra banda, el president del govern en funcions i líder del PP ha convocat per dilluns el comitè executiu del PP per analitzar els resultats electorals de les gallegues i basques i preparar l'estratègia del partit. Rajoy és conscient que el resultat de les eleccions condicionarà la governabilitat d'Espanya perquè, en paraules del mateix president, "si la gent torna a donar la seva confiança" al PP d'Alberto Núñez Feijóo també l'"estarà donant al PP de tot Espanya".

De fet, ha dit que si Sánchez fracassa en la seva estratègia de formar govern no descarta tornar-ho a intentar, "tot i que la interlocució amb Sánchez és molt difícil". "I ho diu algú que porta temps en política i està acostumat a parlar amb tothom", ha afegit en una entrevista a 'La Voz de Galicia'.

stats