Publicitat
Publicitat

Rubalcaba felicita el PP per la victòria

Remet a Zapatero sobre un hipotètic avançament electoral i no valora els números de Bildu

El vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha felicitat al PP per haver guanyat "àmpliament" les eleccions i ha remès al cap de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè sigui ell qui digui si estudia un avançament dels comicis generals , previstos al març de 2012.

Rubalcaba ha fet aquesta consideració en la roda de premsa que ha ofert al Palau de Congressos de Madrid, on s'ubica el centre de dades de les eleccions municipals del 22-M, per informar del resultat de la jornada electoral. El vicepresident no ha volgut valorar, en nom del govern, els resultats dels comicis, on el PSOE ha patit un fort retrocés, i ha considerat que ha de ser aquest partit el que la faci durant la nit.

Tampoc ha donat la seva opinió sobre si hauria de plantejar-se un avançament de les eleccions generals i s'ha limitat a dir que és "evident" que no li correspon a ell, sinó a Zapatero, prendre aquesta decisió. A la pregunta de si després d'aquesta derrota electoral es veu amb ànim per aspirar a la successió de Zapatero com a candidat del PSOE, ha respost: "Evidentment, no és el ni moment, ni el lloc per a respondre a aquesta pregunta. Amb molt de gust , quan arribi el moment la respondré ".

Després d'insistir en el seu rebuig a fer una lectura política de l'escrutini per no ser costum, Rubalcaba ha traslladat la seva felicitació al PP. "L'únic que no he dit i que havia d'haver dit és que certament cal felicitar el PP pel seu resultat electoral, perquè ha guanyat àmpliament les eleccions municipals a Espanya", ha reconegut.

Sense perdre el somriure davant l'obstinació dels periodistes perquè valorarés els resultats dels comicis, el vicepresident s'ha negat també a parlar del notable ascens de la coalició Bildu (independents abertzales, EA i Alternatiba) al País Basc. Segons ell, "hi haurà temps de fer la valoració sobre Bildu". "Em remeto al que diguin avui els partits", ha afegit.


21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT