Política 29/03/2017

Rull replica a Rajoy que la inversió promesa en infraestructures hauria de ser del "doble"

El conseller de Territori i Sostenibilitat nega que el president espanyol hagi deixat una "pluja de milions" a Catalunya: "Són xifres molt baixes"

Ara
1 min
Josep Rull, secretari d'organització de CDC, en un moment de l'entrevista amb l'ACN

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha tornat a carregar aquest dimecres contra la inversió de 4.200 milions d'euros en infraestructures promesa per Mariano Rajoy a Catalunya. "Les xifres que ha donat són molt baixes", ha afirmat en declaracions a RAC1. El conseller ha recordat que l'anunci de Rajoy suposa 1.050 milions cada any, cosa que no equival ni al 10% d'inversió que correspondria a Catalunya en funció del seu PIB (el 19% de l'Estat).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

INFOGRAFIA: l'Estat oblida un 20% de les inversionsEn aquest sentit, Rull ha afirmat que les inversions haurien de ser del 15 o 16%, com a mínim, i del 19% òptimament. "Estaríem parlant del doble: 1.700 o 1.800 milions d'euros cada any", ha afegit, i ha deixat clar que aquest dimarts no hi va haver una "pluja de milions".

Sigui com sigui, el responsable de Territori i Sostenibilitat ha tornat a donar "credibilitat zero" a la promesa del president espanyol. Durant els 4 anys que ha governat, ha argumentat Rull, la inversió i el nivell d'execució en infraestructures han estat molt baixos. Al seu parer, doncs, Rajoy va fer aquest dimarts "un monòleg poc solvent i poc rigorós", ja que va "prometre el que han incomplert mil vegades abans".

stats