Política 25/10/2019

SCC afirma que Vox "no serà benvingut" a la manifestació unionista de diumenge

Sánchez Costa diu que serà el dia "de la centralitat catalana" i que no hi volen aquells que se n'allunyen

Ara
2 min
Fernando Sánchez Costa, president de Societat Civil Catalana, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha assegurat que no han convidat Vox a la manifestació que l'entitat ha convocat aquest diumenge a Barcelona i que l'entorn del partit ultradretà "no serà benvingut". En una entrevista aquest matí a RAC1, Sánchez Costa ha explicat que serà la manifestació "de la centralitat catalana" i que tothom que s'allunyi d'aquest posicionament no tindrà cabuda a la protesta. "Hem convidat tots els que defensen la democràcia, la Constitució i l'autogovern de Catalunya", ha apuntat el líder de la SCC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre les expectatives del nombre d'assistents, Sánchez Costa ha afirmat que només esperen "tornar a fer història" tal com, segons el líder de la SCC, van fer l'octubre de l'any 2017, organitzant una concentració que va aplegar 350.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Aquesta vegada, el lema és "Per la concòrdia, per Catalunya, diguem prou", i dirigents del Partit Popular, Ciutadans i el PSOE ja han confirmat la seva assistència. Avui mateix, els socialistes han informat que la seva delegació estarà encapçalada per Miquel Iceta, primer secretari del PSC, José Luis Ábalos, ministre de Foment en funcions, i Josep Borrell, ministre d'Afers Exteriors en funcions.

"Hem hagut de fer orfebreria per encabir tots els moviments polítics a causa de la campanya electoral", ha dit Sánchez Costa. El president de SCC ha destacat les dificultats per col·locar els diversos dirigents polítics en la concentració, ja que, segons l'organitzador de l'acte, tots busquen "el màxim rèdit electoral". En aquest sentit, el màxim dirigent de Societat Civil Catalana ha apuntat que la seva intenció de cara a diumenge és "reduir el to polític" i evitar que la concentració esdevingui "un acte de campanya electoral".

stats