Política 03/10/2017

Sáenz de Santamaría denunciarà Stòitxkov per haver dit que la seva família és franquista

L'exfutbolista del Barça ho ha dit en una intervenció a Univisión, un canal llatí de televisió als EUA, on treballa des de fa anys

Efe
2 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, presentarà una querella contra Hristo Stòitxkov en defensa del seu honor i del de la seva família després que l'exjugador del Barça hagi dit que tant ella, com el seu pare, el seu avi i el seu fill -que és menor d'edat- són "franquistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de l'executiu han confirmat a Efe que Sáenz de Santamaría ha pres aquesta decisió després que Stòitxkov l'hagi criticat durament en un programa d'Univisión Deportes des de Miami (EUA), en el qual la va acusar d'"enviar la policia a pegar a gent innocent".

"El seu avi, franquista. El seu pare, franquista. Ella, franquista, també. I el seu fill. És ella la que diu les coses que hem de fer? Sisplau, dimiteix ja. No pots enviar la policia a pegar gent innocent. Govern d'Espanya, sou una vergonya total. Per això sereu on us mereixeu, separats del món", ha dit Stòitxkov ensenyant una fotografia de la vicepresidenta.

L'exseleccionador búlgar també ha relacionat la vicepresidenta amb el militar José Antonio Sáenz de Santa María, que va participar en el bàndol franquista durant la Guerra Civil i que va ocupar diversos càrrecs durant la dictadura, que no és parent seu, segons Efe.

En la seva intervenció a Univisión Deportes, ha recordat que el 1992 va sortir al camp de Wembley (Londres) amb una estelada i que sempre ha defensat la independència de Catalunya, fins al punt que quan jugava amb la selecció búlgara sempre ho feia amb un braçal amb la bandera catalana, el mateix que lluïa en el seu braç durant l'entrevista.

El 1992 Stóitxcov va treure una estelada a la celebració de la copa d'Europa a Wembley

Hristo Stòitxkov també va ser nomenat cònsol honorari de Bulgària a Barcelona l'any 2011. I tot i que encara consta que ho és en la informació del ministeri d'Exteriors -no en el registre de la Generalitat-, l'exjugador búlgar fa anys que viu i treballa a Miami.

Document del ministeri d'Exteriors
stats