Política 28/10/2019

Sánchez assegura que la policia i el CNI investiguen si hi ha vincles entre polítics i el Tsunami Democràtic

Assegura que hi ha "diferents línies d'investigació obertes"

Laia Forès/acn
1 min
El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, aquest dilluns a Madrid.

MadridEl president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dilluns que el CNI i la policia invesitiguen qui hi ha darrere de les "plataformes" que estarien promovent actes violents a Catalunya en resposta a la sentència del Procés, en una clara al·lusió al Tsunami Demcràtic, i els "vincles" entre aquestes plataformes i "responsables polítics". En una entrevista a Telecinco, Sánchez no ha volgut especular sobre si l’expresident Carles Puigdemont hi està o no al darrere, però ha “garantit” que els serveis d’intel·ligència i les forces i cossos de seguretat de l’Estat van “al darrere d’aquesta qüestió” i “arribarem al final”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del govern espanyol en funcions ha subratllat que hi ha “diverses línies d’investigació” obertes pels incidents a Catalunya i ha promès que no quedarà “cap delicte impune” pels més de 200 detinguts en els disturbis. Segons Sánchez els autors dels actes “vandàlics”, bloqueig de les infraestructures i talls de carreteres s’enfrontaran a responsabilitats “administratives i eventualment penals”.

Sánchez ha aprofitat per demanar el vot per un projecte sòlid del PSOE perquè l’independentisme –ha dit- vol “un govern dèbil”. També ha afirmat que contràriament al que diuen els independentistes si a l’Estat hi ha una “manca de democràcia” és a Catalunya, on “una minoria pretén imposar aquest projecte a una majoria”. La prova, ha dit, és que durant la jornada de l’1-O només va votar el 43% del cens i mesos després a les autonòmiques “una majoria dels catalans no van votar a favor de la independència”.

stats