Política 02/08/2016

Sánchez deixa clar a Rajoy que "l'esquerra no donarà suport a la dreta"

El líder del PSOE assegura que el preocupa no saber si Rajoy es presentarà a la investidura i insta els populars a entendre's amb les "formacions conservadores"

Ara
2 min
Pedro Sánchez just abans de reunir-se amb Mariano Rajoy.

MadridEl PSOE segueix mantenint el seu no a la investidura de Mariano Rajoy. Tant en primera com en segona volta. De poc ha servit que el president espanyol en funcions s'hagi reunit durant una hora amb Pedro Sánchez per demanar-li que canviï de parer. El líder dels socialistes ha estat contundent amb la seva resposta i ha assegurat que el seu partit "no li farà la feina". De fet, ha instat Rajoy a buscar una entesa "amb les formacions conservadores" perquè "l'esquerra no donarà suport a la dreta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Que la dreta s'entengui amb la dreta. Aquest és el leitmotiv del discurs de Sánchez un cop acabada la reunió amb Rajoy. Ha admès que el president en funcions li ha ofert un govern de gran coalició i que la seva resposta ha estat negativa. Ha recordat que els populars ja van aconseguir una majoria de 179 diputats per configurar una mesa del Congrés de "centredreta" i l'ha instat a repetir el mateix acord amb Ciutadans i els vots que va obtenir de partits nacionalistes, que públicament no han reconegut aquest suport. Això sí, Sánchez ha afirmat que ha sortit més preocupat de la trobada perquè Rajoy no li ha respost si pensa presentar-se o no a la investidura.

Preguntat sobre si el no del PSOE es mantindrà tant en primera volta com en segona, Sánchez ha subratllat que el seu partit ha celebrat fins a sis comitès federals en els quals s'ha aprovat de forma col·legiada votar en contra dels populars. "No donarem suport a qui volem canviar", ha sentenciat. Ha afegit, a més, que el PSOE farà una "oposició útil i responsable" i que això es traduirà en "ser dur" amb les qüestions que estiguin fora del programa i la ideologia socialista i "lleials" per anteposar els interessos generals als partidistes.

Sánchez ha plantejat a Rajoy la "urgència" de constituir un govern com més aviat millor per "consolidar la recuperació econòmica i la creació d'ocupació", reconstruir l'estat del benestar que ha "desmantellat sistemàticament" el govern del PP, resoldre la crisi territorial amb Catalunya i regenerar la vida democràtica per fer front a la corrupció.

stats