Política 05/09/2018

Sánchez respon a Torra que en democràcia s'acaten les sentències encara que no es comparteixin

Demana a Torra que obri una "gran conversa" entre nacionalistes i no nacionalistes

Europa Press
1 min
Pedro Sánchez aquest dimecres a Suècia, en un acte electoral del primer ministre suec, el socialdemòcrata Stefan Löfven

MadridEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha respost aquest dimecres al president de la Generalitat, Quim Torra, que en un estat democràtic de dret com és Espanya els governants han d'"acatar" les sentències judicials, encara que no es comparteixin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ha respost des d'Estocolm, en roda de premsa amb el seu homòleg suec, Stefan Löfven, a la conferència de Torra, en què va assenyalar que no acceptarà cap sentència que no sigui l'"absolució" dels dirigents independentistes encausats pel Procés.

Sánchez ha apel·lat tots els actors polítics a fer un exercici de "responsabilitat i menys gesticulació" perquè el que està en joc avui a Catalunya "no és la independència, sinó la convivència". El president espanyol ha afirmat que es pren "molt seriosament el diàleg i la negociació" amb la Generalitat, i que està "disposat a obrir" espais d'entesa en qüestions de finançament i en matèria de lleis socials.

En la mateixa línia que la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, Sánchez ha apuntat es pren "seriosament" la seva "obligació de dialogar", però li ha demanat a Torra que obri "una gran conversa entre nacionalistes i no nacionalistes".

Segons l'opinió de Sánchez, el que aglutina la societat catalana és l'autogovern, de manera que la solució ha de venir d'una reforma de l'Estatut.

stats