Sánchez busca monopolitzar el debat social en campanya i promet blindar les pensions a la Constitució

El president espanyol celebra un acte amb jubilats a Leganés

El candidat del PSOE a les eleccions del 28-A, Pedro Sánchez, ha centrat aquest dilluns el seu discurs en les qüestions socials, en un intent de marcar l’agenda en aquest flanc mentre l’oposició, sobretot de dretes, continua immersa en el debat territorial. En un acte amb jubilats a Leganés, Sánchez ha tret pit de les reformes del seu executiu i s’ha compromès a blindar per llei la revalorització de les pensions, entre altres mesures. 

El president espanyol s’ha compromès a “construir un nou contracte social” després del buidatge que, segons ell, va dur a terme el govern del PP. A més, ha assegurat que la dreta està posant en qüestió antics consensos socials, i l'ha acusat de voler retallar drets. Entre els principals punts d’aquest contracte hi haurà el blindatge a la Constitució de la revalorització de les pensions, que Sánchez ja havia anunciat aquest cap de setmana a les Canàries, però ha demanat un suport fort per fer-ho.

Sánchez ha celebrat un acte electoral en un casal d’avis de Leganés, una població de la vora de Madrid, on ha tret pit de la pujada de les pensions, i del salari mínim interprofessional de 900 euros. “És un acte de justícia intergeneracional”, ha considerat, abans de reiterar la seva aposta per seguir augmentant-lo perquè representi el 60% del salari mitjà. També s’ha compromès a mantenir la revalorització de les pensions amb l’IPC, un acte “de justícia amb els nostres grans”, i a revitalitzar el sistema espanyol de dependència.

Més continguts de