Política 31/07/2019

Sánchez es reunirà amb sindicats i entitats socials per convèncer Podem de la via portuguesa de govern

Echenique insisteix a la investidura de Lambán que "l'Aragó marca el camí" de la coalició

G.a.
2 min
El president espanyol, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias.

MadridEl president en funcions, Pedro Sánchez, ha trobat una nova fórmula de convèncer Unides Podem perquè li doni suport a la investidura basant-se en un model a la portuguesa, o sigui, de col·laboració exterior i programàtica del partit lila amb el govern. Segons ha explicat en una carta enviada a la militància, es reunirà amb sindicats i col·lectius de la societat civil (feministes, ecologistes, agrupacions del tercer sector) "perquè puguin col·laborar en la creació d'un espai comú" per arribar a un acord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la carta, Sánchez detalla les diferents fases de la negociació amb Podem i les negatives que ha rebut a totes les seves propostes.

Pel que fa als contactes amb les formacions, Sánchez "està trucant o trucarà als líders dels partits en els pròxims dies", segons ha explicat la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, en una entrevista a La Sexta referint-se a les consultes per una possible nova convocatòria d'investidura. Seran, ha dit Montero, converses "discretes" que buscaran "aprofundir" per evitar la repetició electoral.

La ministra en funcions ha descartat de nou la possibilitat d'un govern de coalició i ha defensat l'acord programàtic o model a la portuguesa, amb col·laboració externa d'Unides Podem. El cap negociador del partit lila, Pablo Echenique, ha defensat en canvi la coalició des de l'Aragó, on ha assistit precisament per seguir la investidura del socialista Javier Lambán, que formarà un executiu amb Podem, el PAR i la Chunta. "L'acord de l'Aragó assenyala el camí", ha defensat Echenique.

Mentre el partit a l'esquerra del PSOE espera seure de nou a la taula, Ciutadans es troba als antípodes i la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha descartat, de nou, que Albert Rivera es trobi amb Pedro Sánchez per acostar posicions de cara a la investidura. "Ell no és qui ha de fer ronda de contactes, les fa el cap d'estat", ha dit després de presentar al Tribunal Constitucional un recurs contra les fórmules d'acatament de la Constitució fetes servir per diputats independentistes al Congrés.

stats