Política 03/06/2018

Sánchez s'estrena demà amb una reunió amb el president d'Ucraïna a la Moncloa

El president espanyol endarrereix l'anunci del nou govern, que no es produirà fins "a mitjans de setmana"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Pedro Sánchez amb Ana Pastor, Felip VI i Mariano Rajoy durant la presa de possessió a la Zarzuela com a president del govern espanyol.

MadridDemà dilluns a les 9.30 h Pedro Sánchez s'estrenarà com a president del govern espanyol amb la primera visita internacional a la Moncloa. El líder socialista ha decidit mantenir l'agenda prevista per Mariano Rajoy i es reunirà amb el president d'Ucraïna, Petró Poroixenko. Tot seguit, el mandatari ucraïnès es traslladarà a la Zarzuela per reunir-se amb el rei i després dinar amb els monarques i Sánchez. Per tant, el nou president espanyol haurà trepitjat la Zarzuela almenys dos cops en només tres dies, després que dissabte prometés el càrrec davant del rei i Rajoy sense símbols religiosos per primer cop en democràcia.

Sánchez continua ultimant aquest diumenge el seu govern. Però no està previst que l'anunciï fins a "mitjans de setmana". Tot i que inicialment fonts de la direcció socialista apuntaven que es publicaria ja al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) demà dilluns o com a molt dimarts, el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, va assenyalar ahir a la nit a 'La Sexta Noche' que els ministres no es coneixeran fins almenys dimecres. El que està clar és que serà paritari, monocolor –llevat d'algun independent–, sobretot polític –rodejat del seu equip més pròxim– i amb la presència d'almenys un ministre català.

El PP ja ha deixat clar al PSOE que farà d'oposició des del minut u. El portaveu dels populars al Congrés, Rafael Hernando, ha avisat aquest diumenge Sánchez en una entrevista a la Cope que "no li serà fàcil" rebaixar les penes als dirigents independentistes. L'agenda catalana és un dels temes més calents que té el president espanyol sobre la taula. El seu homòleg català, Quim Torra, ja li demanava ahir –després que prengués possessió el nou govern de la Generalitat– una reunió d'igual a igual. Sánchez s'ha compromès, de moment, a dialogar, però res més. I el seu equip continua afirmant la importància d'haver aplicat el 155. Malgrat el nou escenari, ahir la militància del PSC va decidir donar suport a la moció de censura de PP i Ciutadans a Badalona per fer fora l'alcaldessa de Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabater.

stats