Política 07/02/2015

Santiago Vidal admet que és probable que l'acabin expulsant de la carrera judicial aquest febrer

El jutge diu a Catalunya Ràdio que té l'esperança que en la decisió final del CGPJ acabi "imperant el món del dret". Reconeix que se sent "vigilat" en la seva "vida privada"

Ara
2 min
El jutge Santi Vidal a la seva arribada l'Audiència de Barcelona. / ACN

BarcelonaEl magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal admet que és probable que l'acabin expulsant de la carrera judicial abans que acabi aquest mes de febrer, tot i que espera que "malgrat la ideologia conservadora del CGPJ, acabi imperant el món del dret". "[Si m'expulsen] estaríem tornant a les depuracions de càrrecs públics per motius ideològics", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha dit aquest dissabte en una entrevista a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, en què ha reconegut que se sent "vigilat" pel CGPJ en la seva "vida privada". "M'envien dossiers i vídeos amb tot el que faig en la meva vida pública", ha explicat Vidal, que ha afegit: "Que em vigilessin com a jutge ho entendria". Tanmateix, ha reconegut que tampoc se sent "perseguit".

Vidal té de termini fins la setmana que ve per presentar al·legacions a la proposta d'expulsió de la carrera judicial, arran d'haver redactat la proposta de Constitució catalana. El jutge ha admès, però, que és probable que no l'hi acceptin. I encara més: en cas que l'hi acceptin però li requereixin que deixi d'involucrar-se en el dret a decidir dels catalans, no els farà cas, ha afirmat amb rotunditat.

"Diuen que tinc el mal gust d’opinar, pensar i escriure; que opinem en públic no agrada però res ho prohibeix", ha considerat, i alhora ha afegit: "He fet el que creia que havia de fer i n'assumeixo les conseqüències".

Sobre la possibilitat d'involucrar-se en algun partit polític, el magistrat ha afirmat que se sentiria "còmode" amb "qualsevol partit que defensi la independència de Catalunya".

En la vessant més personal, Vidal ha reconegut que "el sentit de la vida és veure realitzats els somnis", i ha admès que un dels seus seria "ser magistrat del futur Tribunal Suprem de la República Catalana".

stats