Publicitat
Publicitat

CONSEQÜÈNCIES DE LA CRISI

La 'CIA a l'ombra' tem "la implosió" d'Espanya per les retallades i l'atur

L'agència privada d'espionatge Stratfor creu que poden esclatar tensions socials i brots xenòfobs i que l'independentisme basc i català pot ser una "amenaça" per a la seguretat de l'Estat

L'empresa nord-americana d'espionatge Stratfor –batejada com la 'CIA a l'ombra' per la revista econòmica 'Barron's' el desembre del 2001– ordena vigilar a Espanya "el malestar social derivat de les dures condicions econòmiques i les estrictes mesures de seguretat" en una guia d'intel·ligència per als seus analistes. Aquesta comanda consta a l'apartat de seguretat de l'informe 'Europe OSINT guidance', ple d'alertes sobre l'augment de la inestabilitat social a Espanya a causa de la crisi, l'atur i les retallades, i fins i tot apunta a possibles brots de violència contra els immigrants. Diu, directament, que "Espanya implosiona".

El document, datat el desembre del 2010, és un dels cinc milions de missatges interns que van aconseguir de Stratfor els activistes d'Anonymous. L'ARA ha tingut accés als correus a través de Wikileaks. L'agència també veu com una "amenaça" per a la seguretat de l'Estat l'independentisme basc i català.

Podeu llegir la informació sencera a l' ARA Premium.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT