Publicitat
Publicitat

EUSKADI BUSCA LA PAU

El Suprem també admet la demanda de la Fiscalia contra Sortu

Com en el cas de l'Advocacia de l'Estat, la Fiscalia argumenta que Sortu ha sorgit a l'ombra de Batasuna i està tutelada per ETA

La sala 61 del Tribunal Suprem (TS) ha admès avui a tràmit la demanda de la Fiscalia contra Sortu, en la qual sosté que la nova marca abertzale ha sorgit a l'ombra de Batasuna, tutelada per ETA, per anar a les properes eleccions del 22 de maig. Així ho ha acordat la sala especial del Suprem, integrada per 16 magistrats, en una reunió que ha durat 2 hores, després que ahir la Fiscalia registrés a l'alt tribunal la seva demanda, en la qual demana al TS que impedeixi que Sortu pugui inscriure's en el registre de partits polítics, segons han informat fonts de l'alt tribunal a Efe.

Dijous passat el Suprem va admetre la de l'Advocacia de l'Estat i va acordar deixar en suspens els tràmits per a la inscripció en el registre de partits polítics del ministeri de l'Interior, tal com preveu la llei de partits. En una providència la sala 61, igual que va fer amb la dels serveis jurídics de l'Estat, dóna trasllat de la demanda de la Fiscalia a l'Advocacia de l'Estat i a Batasuna.


A més, ha estat nomenat com a ponent d'aquest procediment el magistrat Rafael Gimeno-Bayón Cobos. Segons fonts del Suprem, previsiblement quan Sortu es personi aquesta demanda serà acumulada a la del govern. La Fiscalia aporta com a indici decisiu de la continuïtat i successió de Sortu amb Batasuna la manca d'una condemna contundent a la violència d'ETA, cosa que es contradiu frontalment amb el criteri del fiscal superior del País Basc.

El TS ha declarat hàbils els dos pròxims caps de setmana per resoldre les demandes abans que es convoquin les properes eleccions municipals del 22 de maig, "tenint en compte la naturalesa i transcendència d'aquest incident i en protecció de l'interès general, que demana la seva resolució en el menor temps possible en benefici de la seguretat jurídica".RE

Més continguts de