Política 20/09/2019

El TSJC ajorna el judici a Quim Torra fins al 18 de novembre i evita la coincidència amb el debat de política general

El jutge instructor rebutja la seva recusació i proposa el mateix per les de Barrientos i Armas

Ara
2 min
Generalitat-Quim-Torra-declaracio-institucional_2038006384_54768978_651x366

BarcelonaEl TSJC ajorna el judici al president de la Generalitat, Quim Torra, fins al 18 de novembre evitant així la coincidència amb el debat de política general el Parlament. El tribunal havia previst el judici oral per al 25 i 26 de setembre, però aquest matí ha fet públic un escrit de diligència prèvia en què ha anunciat el canvi de data.

Així, el tribunal argumenta que encara no ha pogut resoldre totes les recusacions presentades per Quim Torra i, per tant, ha hagut d'ajornar el judici fins al 18 de novembre. "Resulta materialment impossible que la sala [...], que ha de resoldre les recusacions presentades, sigui convocada i pugui resoldre l'incident abans del pròxim dia 25 de setembre", argumenta el lletrat de l'administració de justícia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Joaquim Martínez en l'escrit. Així, la vista del 18 de novembre tindrà sessió de matí i de tarda, començant a les 9 i a les 16 hores, respectivament.

Tanmateix, aquest divendres, el jutge instructor de les recusacions, Carles Ramos, que Torra havia sol·licitat que s'apartés de la causa, ho ha rebutjat i ha demanat que es faci el mateix amb les que afecten els magistrats Jesús María Barrientos i Mercedes Armas. Ara la sala de recusacions haurà de prendre una decisió en les properes setmanes -informa l'ACN-.

Torra va demanar la recusació de dos dels tres magistrats que l'han de jutjar, Jesús María Barrientos i Mercedes Armas, però també del jutge que ha d'estudiar aquestes recusacions, Carlos Ramos. El TSJC ha de jutjar el president per desobediència per haver penjat el llaç groc a la façana del Palau de la Generalitat en període electoral.

Els dies en què el TSJC havia fixat el judici a Torra coincidien amb el debat de política general al Parlament. El president de la Generalitat havia demanat un canvi de data del judici oral –el TSJC no l'havia acceptat–, però també s'havia plantejat no asseure's davant del jutge si el TSJC no modificava la data. Un posicionament que el grups de l'oposició ja havien criticat.

stats