Política 24/07/2018

El TSJC desestima el recurs de Turull i manté la querella contra ell per cedir patrimoni a la seva dona

Considera que hi ha indicis per admetre a tràmit l'escrit de la fiscalia

Ara
1 min
Jordi Turull al Parlament, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSC) manté la querella contra l'exconseller Jordi Turull per haver cedit part del seu patrimoni a la seva dona Blanca Bragulat. El tribunal ha desestimat aquest dimarts el recurs presentat pel diputat de Junts per Catalunya i la seva dona, i manté l'admissió a tràmit de la querella que va presentar la fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A finals de maig la Fiscalia Superior de Catalunya va presentar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una querella contra Turull i la seva dona en què acusava Turull -actualment en presó preventiva a Lledoners per ordre del magistrat Pablo Llarena– de desprendre's de 96.400 euros del seu patrimoni i deixar-lo sota la titularitat de la seva dona el 8 de juny del 2017.

El tribunal considera que malgrat que la cessió de patrimoni es fes abans que Turull sabés que seria nomenat conseller de la Presidència -aleshores encara era president de Junts pel Sí-, hi ha prou indicis per pensar que ho va fer pensant a "frustrar l'efectivitat de possibles mesures cautelars que poguessin adoptar-se davant la imminència d'un procediment penal".

A més, considera que encara que la cessió no fos del total del patrimoni de Turull -que segueix mantenint alguns béns-, interpreta que hi pot haver un delicte d'insolvència punible perquè aquest requereix "un resultat de disminució del patrimoni que impossibiliti o dificulti el pagament del que es degués a conseqüència de possibles responsabilitats civils derivades de delicte".

stats