POLÍTICA
Política 30/11/2013

Josep Maria Terricabras, candidat d'ERC a les europees

L'executiva nacional de la formació i el consell nacional han avalat per unanimitat la proposta del president, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, que ha destacat que Terricabras és un "candidat de país i per al país"

Marc Colomer
2 min

BarcelonaEl filòsof gironí Josep Maria Terricabras serà el candidat d'ERC a les eleccions europees. El president del partit, Oriol Junqueras, ha comunicat aquest matí a l'executiva de la formació el nom del candidat que proposa per a les eleccions del mes de maig. La cúpula del partit ha avalat per unanimitat Terricabras, i l'anunci ha estat rebut amb un llarg aplaudiment dels consellers nacionals d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunci l'ha fet la secretària general de la formació, Marta Rovira, en el consell nacional aquest mateix dissabte. Terricabras és independent i parla català, castellà, anglès, francès i alemany. Catedràtic de Filosofia de la UdG, doctorat per la UB i la Universitat de Münster (Alemanya), director de la Càtedra Ferrater Móra, a més de reconegut acadèmic a nivell internacional, ja estava vinculat a l'entorn d'ERC. A les últimes eleccions catalanes va tancar la llista per Girona a manera de suport a la formació. Junqueras li havia proposat que encapçalés la llista per Girona a les eleccions del 25-N del 2012, però estava convalescent per un accident de trànsit.

Les negociacions per al cap de llista a les europees les ha portat la cúpula del partit, dirigit per Oriol Junqueras i Marta Rovira, amb màxima discreció i de forma blindada. El consell nacional d'aquest dissabte també ha donat llum verda al reglament de les primàries que obre la porta que s'hi presentin més candidats, malgrat que Terricabras és l'aposta de la direcció. ERC negocia una aliança per presentar-se a les eleccions europees amb la coalició abertzale Bildu, entre altres partits.

"De país i per al país"

Rovira ha defensat Terricabras com el candidat "del país i per al país a Europa", compromès amb la "causa" de la independència de Catalunya i que està "disposat a assumir el compromís" a l'Eurocambra que requereix ser veu del procés en un moment "tan històric i excepcional". Per Rovira, Terricabras entoma el repte amb "coratge, il·lusió i esperança".

stats