Política 09/08/2018

Torra reclama mesures a Cunillera contra les "actituds intolerables" d'alguns policies i guàrdies civils

El president mostra per carta la seva preocupació a la delegada del govern espanyol

Ara
1 min
Quim Torra en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per mostrar-li la seva preocupació davant "les manifestacions que últimament fan determinats membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat", que, segons el president, "ridiculitzen agressions de les quals són víctimes ciutadans de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Torra ho ha exemplificat amb dos casos recents. En primer lloc ha fet menció als insults rebuts per Jenn Díaz i Josep Maria Jové per part d'un membre de la Policia Nacional. En segon lloc, ha esmentat el tuit en què el secretari de la Unión de Oficiales de la Guàrdia Civil ridiculitzava i justificava l'agressió al fotoperiodista Jordi Borràs.

El president creu que aquests comentaris no s'haurien de "permetre", i considera que aquests fets "alteren la convivència ciutadana a Catalunya", diu a la missiva. Per aquest motiu, Torra demana a Cunillera que traslladi als responsables de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil a Catalunya la seva “preocupació davant d’aquestes expressions intolerables de membres d’aquests cossos”.

Torra acaba la carta explicant a Cunillera que aquests cossos, "que tenen per legítima funció la defensa i seguretat dels ciutadans, el que fan és justificar conductes contràries a la convivència ciutadana”, i pregunta a Cunillera quines seran les mesures que s'espera prendre respecte als casos.

stats