Política 31/08/2018

Torra insta Sánchez a proposar un projecte per a Catalunya en comptes d'amenaçar amb el 155

El president diu que la seva obediència la deu al Parlament i no al govern espanyol

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Quim Torra, passejant per les instal·lacions de la Bressola Sant Galdric de Perpinyà

Barcelona"Confio que en la pròxima reunió, a l'octubre, se'ns expressi quin és el projecte per a Catalunya". El president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat Pedro Sánchez a proposar "fets concrets i reals" en comptes d'"amenaçar amb el 155", un fet que li recorda el govern de Rajoy, quan pensava que s'entrava "en una etapa de negociació". Ha respost així a les declaracions del president espanyol en què ha insinuat que pot aplicar el 155 si Torra desobeeix, en declaracions a TV3 des de Perpinyà, on inaugura l'exposició '55 urnes per la llibertat'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Torra s'ha mostrat sorprès perquè "creia haver entès que a un problema polític" li buscarien "una solució política" i ha deixat clar que deu la seva "obediència" al "Parlament de Catalunya" i no al govern de Sánchez. Tot i així, ha estès la mà al diàleg: "Nosaltres hi serem sempre, amb la voluntat de seguir parlant i negociant. [...] Anem amb la bandera del diàleg, de la convivència i de la democràcia".

Torra adverteix, des de Perpinyà, que caldran "sacrificis" per la independència

Aquest divendres, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha participat en l'exposició '55 urnes per la llibertat' a Perpinyà, des d'on ha tornat a dir que caldran "sacrificis per fer efectiva la república". L'

L'exposició, que es podrà visitar fins el 25 de setembre a la Maison de la Catalanité, reuneix 55 autors que han convertit les urnes del referèndum de l'1 d'octubre en una creació artística sobre la jornada.

"Nosaltres som forts en la democràcia. Cada vot és el nostre baluard i els haurem de defensar, com caldrà defensar la República catalana", ha assenyalat Torra en declaracions recollides per Europa Press.

El president s'ha reunit amb diverses autoritats de la regió dels Pirineus Orientals, com l'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, i la presidenta del departament, Hermeline Malherbe. Pujol ha signat el manifest a favor de la llibertat dels presos polítics i exiliats que fa setmanes que impulsen representants electes de la Catalunya Nord.

El cap de l'executiu també ha participat en l'acte de presentació de l'exposició '155 fotografies per la llibertat', que recull precisament 155 instantànies fetes per 42 fotoperiodistes entre 2010 i el 27 d'octubre de 2017, quan el Parlament va aprovar la independència, i que itinerarà per sis espais diferents de Perpinyà.

Demana a Ciutadans que rectifiqui

"Hem de ser molt conscients que el gran valor de la convivència és el valor que hem de preservar entre tots. Demano als que tenen actituds violentes que abandonin tota esperança de crear la fractura", ha dit Torra sobre les agressions dels últims dies i la despenjada de llaços per part dels líders de Ciutadans. Assegura que "els que intentin trencar" el valor de la convivència es trobaran "tot el poble" i ha demanat als partits que han atiat la violència que rectifiquin i expressin la seva condemna.

stats