Política 05/05/2019

Puigdemont: "Que abandonin tota esperança els que es pensin que ens podran doblegar a través de torçar el dret"

L'expresident titlla la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) d'"intent vergonyós d'alterar un procés electoral"

Acn
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ahir en una entrevista a Ginebra.

BarcelonaCarles Puigdemont ha comparegut aquest diumenge a la tarda en roda de premsa per valorar la resolució del Tribunal Suprem, que ha instat el jutjat de Madrid a tombar "immediatanment" el veto a l'expresident a les europees. "Això ha estat un intent vergonyós d'alterar un procés electoral", ha lamentat: "És impropi d'una democràcia". En aquest sentit, ha instat els votants a acudir en massa a les urnes. "La manera de defensar la democràcia no és només votant, sinó votant aquelles opcions que poden representar una garantia efectiva de la defensa dels drets i llibertats fonamentals", ha asseverat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que la decisió de la JEC ha donat rellevància mediàtica a Puigdemont, l'expresident ha posat en valor que JxCat ha perdut "una setmana clau" en la precampanya pel que va a la "tramesa censal". "No podem enviar cap paperet a la gent", ha lamentat: "Totes les altres formacions ja ho tenen a punt, nosaltres no. Partim amb desavantatge".

Per la seva banda, l'advocat Gonzalo Boye, membre de l'equip de defensa de Puigdemont, ha posat en valor que "el Suprem, tot i no haver volgut assumir les competències, sí que ha assumit que (Puigdemont, Comín i Ponsatí )són elegibles".

També el president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat públicament el seu suport a Puigdemont, i ha considerat la resolució del Tribunal Suprem una "victòria". "Han guanyat", ha dit Torra sobre Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín, als qui ha felicitat.

Des de Tarragona, on ha assistit a l'assemblea general de l'ANC, també s'ha preguntat "com d'aberrant" deuria ser la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) perquè la Fiscalia i el Tribunal Suprem acabin donant la raó als independentistes. En aquest sentit, ha dit que espera que el jutjat de Madrid acabi resolent dilluns en aquesta línia, i ha aprofitat per tornar a criticar la "politització i l'animadversió respecte a les llibertats fonamentals" de la JEC.

stats