Política 04/07/2018

Torra es reunirà amb Nicola Sturgeon l'11 de juliol a Edimburg

El president de la Generalitat es trobarà també amb l'exconsellera Clara Ponsatí i el seu advocat

Acn
1 min
Artur Mas viatja a Escòcia per reunir-se amb Nicola Sturgeon i parlar de la situació a Catalunya

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, es reunirà l'11 de juliol amb la primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, a Edimburg, segons ha confirmat l'ACN. Els dos líders independentistes mantindran una trobada de treball a Bute House, la residència oficial de la primera ministra escocesa, coincidint amb un viatge de dos dies a Escòcia del president de la Generalitat. La reunió entre Torra i Sturgeon serà la primera entre el govern català i l'escocès des de la celebració del referèndum d'independència del 2014 a Edimburg i de l'1-O a Catalunya. A l'abril Sturgeon es va reunir amb l'expresident Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el viatge de la setmana que ve, Torra també mantindrà una reunió amb l'exconsellera Clara Ponsatí i el seu advocat, Aamer Anwar, segons ha indicat ell mateix, que preveu una roda de premsa conjunta de tots tres. Ponsatí és l'única consellera a l'exili que no ha fet el traspàs simbòlic de cartera amb el seu successor a Ensenyament, Josep Bargalló.

La consellera s'ha mostrat crítica amb l'estratègia dels partits sobiranistes i fins i tot va considerar-la un "farol" en una polèmica conferència recent. Ella va renunciar al càrrec de "consellera legítima" abans que es formés govern en una carta adreçada a l'expresident Carles Puigdemont.

stats