Política 15/07/2018

Torrent garanteix que la resposta del Parlament a Llarena mantindrà les majories i no forçarà els diputats a plegar

El president del Parlament demana trobar un consens ampli a l'hora de contestar al Suprem

Acn
2 min
El president del Parlament, Roger Torrent, durant el ple del 5 d’abril passat a l’hemicicle de la cambra catalana.

BarcelonaEl president del Parlament, Roger Torrent, vol que la institució respongui a la interlocutòria del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que apunta a la suspensió de sis diputats independentistes amb una fórmula que garanteixi que no s'alteren les majories i que no s'hagi de renunciar a cap escó. En una entrevista a l'ACN, Torrent assegura que no es concretarà la manera d'abordar la suspensió fins que la Mesa rebi l'informe encarregat als lletrats, previsiblement abans de dimarts que ve, però en tot cas el president assegura que "qualsevol decisió que es prengui s'ha de basar en dues premisses irrenunciables: no permetre que un jutge o un tribunal alterin les majories parlamentàries, i que no es faci renunciar a l'acta a cap diputat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Roger Torrent ha demanat que la resposta que es doni a la interlocutòria de Llarena es concreti amb molt consens. "A mi m'agradaria la màxima unitat política possible, desbordant fins i tot la majoria parlamentària que dona suport al Govern", ha comentat.

El president del Parlament també ha criticat que Llarena parli de la possibilitat de nomenar un diputat substitut. "La fórmula que proposa Llarena és un despropòsit jurídic, polític i des de la perspectiva de la defensa dels drets polítics i civils dels diputats i dels ciutadans que els han votat", ha assegurat. A més, Torrent creu que la interlocutòria del jutge "busca que els diputats hagin de renunciar a la seva acta i la seva feina de representants del poble; i això ni és just, ni legal, ni passarà de cap manera".

Finalment, per al president, la decisió que la justícia alemanya ha pres de permetre l'extradició de l'expresident Carles Puigdemont a Espanya només per malversació i descartar fer-ho per rebel·lió "posa en relleu que aquesta farsa, aquesta invenció, es dirimirà a instàncies internacionals, i que es va desmuntant el relat fictici de delictes que no s'han produït mai". "És evident que la decisió desmunta el relat sobre el qual avui Llarena vol que renunciïn a l'acta de diputat, i no ho permetrem", ha conclòs.

stats