Política 10/05/2018

Torrent obrirà aquest divendres la ronda de contactes amb els grups per proposar Torra

El president del Parlament contactarà telefònicament amb els grups per accelerar els tràmits

Ara
1 min
El president del Parlament, Roger Torrent, reunit amb els representants de JxCat, Eduard Pujol i Elsa Artadi

BarcelonaDesprés que Carles Puigdemont hagi activat definitivament el pla D i hagi proposat Quim Torra com a aspirant a presidir de la Generalitat, els tràmits per dur a terme la investidura s'han posat en marxa. El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat aquest dijous que demà mateix començarà la ronda de contactes amb els grups per proposar Torra com a candidat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com en el cas de Jordi Turull i el segon intent d'investir Jordi Sànchez, Torrent farà la ronda de contactes telefònicament i no, com és tradicional, a través de reunions al seu despatx a la cambra catalana. D'aquesta manera, Torrent preveu poder anunciar Torra com a nou candidat –en aquests moments oficialment encara ho és Jordi Sànchez, que no ha renunciat–.

Puigdemont ha agraït a Torra l’esforç d’assumir un càrrec en unes circumstàncies que són extremes". "En ell recaurà principalment la responsabilitat de la governació interior, la defensa dels drets nacionals de Catalunya davant d’un Estat autoritari que es nega a parlar i la defensa de les nostres competències i recursos laminats", ha enumerat tot seguit.

stats