Política 25/10/2019

Tsunami Democràtic encercla noves dates al calendari i prepara mobilitzacions per als mesos de novembre i desembre

Assenyala com a data clau el 18 de desembre, dia en què es jugarà el clàssic a Barcelona

Ara
2 min
Acció de protesta del Tsunami Democràtic en una sucursal bancària

BarcelonaDes que va cridar a col·lapsar l'aeroport, el dilluns 14 d'octubre, el Tsunami Democràtic s'havia mantingut en un segon pla pel que fa a les mobilitzacions que s'han anat produint des de la publicació de la sentència del Suprem. Aquest divendres, però, vigília de la manifestació que se celebrarà demà al centre de Barcelona en defensa de l'alliberament dels presos, la plataforma ha encerclat noves dates al calendari.

Tot i que no ha especificat en què consistirà la mobilització, el Tsunami Democràtic ha demanat a la ciutadania "guardar dates" per sortir al carrer. A través del seu perfil de Twitter, i també al compte de Telegram, la plataforma ha assenyalat el 9, l'11, el 12 i el 13 de novembre, així com el 18 de desembre.

En el cinquè aniversari de la consulta del 9-N, i en plena jornada de reflexió, el Tsunami Democràtic preveu realitzar una actuació "a tot l'Estat", tal com ha especificat en la piulada, tot i que sense donar-ne més detalls. Pel que fa a les altres tres dates del mes de novembre, el lloc és encara una incògnita. El que sí que se sap és que coincidirà amb l'escenari postelectoral després que els ciutadans hagin assistit a les urnes per triar la conformació del nou Congrés de Diputats, el 10 de novembre.

A més, una de les polèmiques que s'han viscut els últims dies ha estat sobre el dia i l'escenari en què s'havia de jugar el partit entre el Barça i el Reial Madrid. Tot i que en principi s'havia de jugar aquest dissabte 26 d'octubre, el president de la Lliga, Javier Tebas, va obrir la possibilitat de traslladar el matx davant dels aldarulls que s'havien viscut a la ciutat en el marc de les protestes contra la sentència.

Després de diversos estira-i-arronses amb els clubs, contraris a la modificació de la data, el partit se celebrarà el dimecres 18 de desembre a Barcelona. Coincidint amb aquest esdeveniment, doncs, el Tsunami Democràtic ha decidit convocar la ciutadania amb una única informació: "Juguem a casa".

stats