Crisi interna d'UPyD
Política 29/04/2015

UPyD expulsa dos eurodiputats pel "constant desprestigi del partit"

Un dels dos representants, Enrique Calvet, assegura que no deixarà el partit i que estudia mesures legals contra la formació que lidera Rosa Díez

Europa Press
1 min
L'eurodiputat crític Enrique Calvet / UPYD

MadridUPyD ha acordat aquest dimecres l'expulsió de dos dels seus eurodiputats, Fernando Maura i Enrique Calvet, pel seu "constant desprestigi del partit, dels seus afiliats i càrrecs públics", i per participar en actes "de propaganda" a favor de les tesis de Ciutadans. Maura s'havia mostrat públicament favorable a la fusió d'UPyD amb els de Rivera, que Díez va rebutjar, i Calvet és impulsor del corrent crític intern 'Refundación y Manifiesto'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La formació de Díez argumenta que la decisió també ha estat influïda per la seva "oberta rebel·lia" a acatar les normes de la delegació d'UPyD a l'Eurocambra, a més de la negativa de Calvet i Maura a participar en la decisió del grup parlamentari de retre comptes sobre les despeses realitzades amb càrrec al parlament europeu. De fet, les despeses dels dos representants a Brussel·les es van filtrar sense el seu consentiment.

Un dels dos eurodiputats afectats, Enrique Calvet, ha anunciat poc després de la decisió del seu partit aquest dimecres que no deixarà l'escó a Brussel·les malgrat l'expulsió, i ha anunciat que estudia adoptar accions judicials contra la formació per "plantar cara" al que considera una resolució "injusta i no fonamentada".

Després de l'expulsió de Maura i Calvet, UPyD perd la meitat dels parlamentaris que va obtenir a les últimes eleccions europees. Aquest cas arriba en un moment de forta crisi interna, amb múltiples abandonaments i expulsions de delegats territorials i la marxa de centenars de militants.

stats