Política 10/03/2016

L'empresari Pau Herrera declara davant la Policia per un suposat frau de dos milions d'euros

El president de l'Associació Espanyola de Directius hauria emès factures irregulars a l'Institut Nóos

Ara
1 min
Pau Herrera, president de l'Associació Espanyola de Directius, i de l'empresa Concept BPMO

BarcelonaLa Policia ha detingut a Barcelona l'empresari català Pau Herrera, president de l'Associació Espanyola de Directius (AED) per, presumptament, haver defraudat a la Seguretat Social amb dos milions a través de factures irregulars a l'Institut Nóos. A més d'Herrera, la Policia també ha detingut dues persones més que haurien actuat com a testaferros. Una estona després, els detinguts van quedar en llibertat a l'espera de ser citats pel jutge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'ARA, Herrera ha afirmat que la seva va ser només una "detenció tècnica" perquè va ser citat a declarar el dimecres. Herrera va entrar a la comissaria passades les 7 del vespre i en va sortir una hora després. A més, l'empresari assegura que aquesta investigació no té res a veure amb la seva implicació a Nóos, on està cridat a declarar com a testimoni el proper 5 d'abril.

Fonts de la investigació han explicat a l'agència Efe que les persones ara investigades van emetre 17 factures irregulars a l'institut que va dirigir Iñaki Urdangarin.

Precisament, el 2012 Herrera va declarar davant del jutge Castro que va emetre 13 factures per feines inexistents que l'institut Nóos va intentar cobrar de la Generalitat valenciana pel projecte dels jocs europeus del 2006.

Avui mateix, en la vista oral que s'està fent a Palma pel cas Nóos, li han preguntat per aquestes feines al director del projecte, Antonio Ballabriga, que ha confirmat que les feines no es van fer.

stats