Política 19/09/2019

Urdangarin surt de la presó amb els seus propis mitjans per anar a fer un voluntariat

El cunyat del rei treballarà com a voluntari amb persones amb discapacitat en un centre on farà "el mateix que la resta"

Efe
2 min
Urdangarin arribant a l'Hogar Don Orione de Pozuelo de Alarcón (Madrid) en el seu primer dia de voluntariat

MadridIñaki Urdangarin ha sortit aquest dijous poc abans de les 9 h de la presó de Brieva (Àvila) per fer el seu primer dia de voluntariat a l'Hogar Don Orione de Pozuelo de Alarcón (Madrid), dedicat a persones amb discapacitat. El cunyat del rei, que ha entrat al centre amb una motxilla i saludant la premsa, ha fet un trajecte de 103 quilòmetre assegut darrere del seient del copilot d'un cotxe gris amb els vidres sense tintar conduït per un altre home, però sense escorta policial. Segons fonts d'Efe coneixedores del dispositiu, tornarà a la presó a primera hora de la tarda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estic una mica nerviós avui, imagineu-vos la resta del personal", ha ironitzat el director del centre, Francisco Sánchez, que ha informat que el cunyat del rei farà el procés estàndard que fan tots els voluntaris, que consisteix en explicar el que sap fer i establir els horaris. "Farà el mateix que la resta", ha reiterat Sánchez, preguntat per si dinarà amb els altres cinc treballadors voluntaris del centre.

Les seves sortides de la presó de Brieva al centre de discapacitats de Pozuelo tindran lloc els dimarts i els dijous de cada setmana i, segons el que s'ha acordat, Urdangarin tornarà a la seva cel·la a primera hora de la tarda, han indicat a Efe les fonts consultades. Des del moment en què surti de la presó començarà a comptar el temps màxim de vuit hores que li ha permès el jutge de vigilància penitenciària per a cadascun dels dos dies a la setmana que acudeixi a aquest centre.

En contra del criteri fixat per Institucions Penitenciàries i de l'informe del fiscal, el jutge ha accedit a la petició d'Urdangarin en aplicació de l'article 117 del reglament vigent, aplicable als condemnats que encara estan en segon grau (el règim ordinari) i compleixen una sèrie de requisits, com la baixa perillositat i l'absència de risc de fugida.

L'Hogar Don Orione, al qual aquest dijous acudeix per primera vegada Urdangarin, és una entitat sense ànim de lucre gestionada per la congregació religiosa italiana Petita Obra de la Divina Providència. És un centre residencial i de dia per a persones adultes amb discapacitat intel·lectual i alt nivell de dependència.

stats