Política 17/09/2019

Urdangarin podrà sortir de la presó dos dies a la setmana per fer voluntariat amb persones amb discapacitat

La decisió l'ha pres el jutjat de vigilància penitenciària 1 de Castella i Lleó amb l'oposició del ministeri fiscal

Efe
1 min
Urdangarin es retira a Barcelona

ValladolidEl jutjat de vigilància penitenciària 1 de Castella i Lleó ha permès, amb l'oposició del ministeri fiscal, que Iñaki Urdangarin pugui sortir del centre penitenciari d'Àvila dos dies a la setmana, vuit hores cada dia, per dur a terme una tasca de voluntariat. En concret, Urdangarin dedicarà el seu voluntariat a ajudar persones amb discapacitat aportant els seus coneixements esportius, ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació el seu advocat, Mario Pascual Vives.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó en un comunicat, la decisió del jutge de vigilància penitenciària recull que l'elecció del règim de vida, la manera de complir la pena de presó, no està subjecte a la voluntat dels interns, sinó que ve regulada en la legislació penitenciària i és imposada imperativament per l'administració, de manera que el seu incompliment és objecte de sanció.

L'advocat ha aclarit que demà entrarà en vigor la resolució del citat jutjat, si bé no ha precisat la data exacta en la qual Urdangarin iniciarà aquest voluntariat, ja que s'ha d'organitzar entre el centre penitenciari en què compleix condemna i el centre on desenvoluparà aquesta tasca.

stats