Política 04/05/2011

Un sondeig de 'La Vanguardia' empata PSC i CiU a les eleccions de Girona

Redacció
1 min

GironaUn sondeig d'intenció de vot de La Vanguardia per a les properes eleccions municipals a Girona dóna un empat a PSC i CiU, amb nou regidors cadascun, en els que podrien ser els comicis més ajustats de la història de la ciutat, governada pels socialistes de forma ininterrompuda des del 1979. El sondeig fet per Noxa Consulting el 25 i 26 d'abril passats revela una situació d'empat tècnic, només superada per dues dècimes en la intenció de vot per la candidatura nacionalista que encapçala Carles Puigdemont sobre la que lidera Pia Bosch. D'aquesta manera, CiU guanyaria tres regidors (ara en té 6), mentre que el PSC en perdria un (ara en té 10). Pel que fa a la resta de forces, PP es mantindria amb dos regidors, mentre que ERC i ICV-EUiA en perdrien un cadascun, de manera que es quedarien amb tres i dos regidors respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la resta de forces, el PP és l'única que es quedaria igual amb dos regidors. En canvi, la resta de forces de l'Ajuntament de Girona, ERC i ICV-EUiA, perdrien representació. Els republicans baixarien un escó i es quedarien amb tres representants a la cambra, mentre que els ecosocialistes també en perdrien un i es quedarien amb dos.

Preguntats per quin candidat preferirien com a alcalde, el 21% dels enquestats aposten per Carles Puigdemont, mentre que el 21% ho fa per Pia Bosch. El candidat ecosocialista, Joan Olòriz, és el preferit pel 6%, mentre que Blanca Palmada, d'ERC, és escollida pel 3%, i la popular Concepció Veray, també pel 3%. El 26% responen que no ho saben i el 19% que cap d'ells.

stats