Política 06/10/2019

Vox exigeix la suspensió immediata de l'autonomia de Catalunya i la detenció de Quim Torra

Santiago Abascal també reclama que s'il·legalitzin tots els partits independentistes

Acn
1 min
Santiago Abascal President de Vox Una amenaça per a la democràcia desdibuixada des del 28-A

MadridEl líder de Vox, Santiago Abascal, ha exigit la suspensió immediata de l'autonomia de Catalunya i la detenció i posada a disposició judicial del president de la Generalitat Quim Torra. En un acte a Vistalegre, Abascal ha reclamat que també s'il·legalitzin tots els partits independentistes i ha retret a la resta de formacions espanyoles "no fer res" per aturar l'independentisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ell, a Espanya "hi ha un cop d'estat viu" i, de fet, ha considerat que hi ha "una emergència nacional abans que climàtica". Abascal també s'ha referit a l'expresident Carles Puigdemont: "Hem de suportar aquest ridícul d'Europa amb Puigdemont campant per on vol", ha assenyalant tot criticant la justícia europea.

Vox s'ha reivindicat com l'única formació que "no dona impunitat a la rebel·lió" i ha criticat que es qualifiqui els CDR en presó preventiva de "ciutadans compromesos" mentre preparaven, segons l'extrema dreta, "accions amb explosius".

"O ells o nosaltres. O divisió en autonomies o unitat nacional. O tirania d'esquerres o llibertat. O privilegis autonòmics o igualtat", ha exclamat Abascal des del Pavelló de Vistalegre, que la formació assegura haver omplert amb 13.500 persones.

stats