Publicitat
Publicitat

Política

Wikileaks revela els telèfons de Zapatero i del rei

En un document filtrat per un dels cables informatius el maig del 2008 hi figura el número de mòbil del president i el de l'oficina del monarca espanyol


Un cable datat al maig del 2008 revela diversos números de telèfons de José Luís Rodríguez Zapatero i del monarca espanyol.

En el fitxer filtrat hi figura el número de telèfon de la oficina del president del govern espanyol, així com el seu número de mòbil i el telèfon del Gabinet de crisi. El document especifica que “Zapatero no parla anglès” i remet a la seva secretària, Gertrudis Alcázar, per qualsevol comunicació. El monarca espanyol també apareix citat a l'arxiu, en el qual s'indica el número del telèfon fix de la seva oficina i se subratlla que “parla bé l'anglès”. 

Altres números de telèfon filtrats són el de l'oficina de l'ex ministre d'Assumptes Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, i el de l'ex secretari general de la Presidència, Bernardino León.

La difusió de més de 250 mil documents confidencials procedents de fonts properes al Departament d'Estat nord-americà ha deixat al descobert un elevat volum d'informació sensible, com les dades de contacte de primers ministres i caps d'estat d'arreu del món.

RE

Més continguts de