Política 03/09/2013

Zaragoza hauria ordenat espiar també Xavier García Albiol

Correus electrònics entre l'exsecretari d'organització del PSC i la cap de seguretat de Método 3 es refereixen al control del domicili d'algú amb les inicials X. G. A., que 'El Periódico' atribueix a l'actual alcalde de Badalona

Ara
1 min
Xavier García Albiol, alcalde de Badalona / ACN

BarcelonaJosé Zaragoza podria estar implicat no tan sols en la gravació de la conversa de La Camarga entre Alícia Sánchez-Camacho i María Victoria Álvarez, sinó que també hauria ordenat o, almenys, autoritzat espiar Xavier García Albiol el febrer del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És la conclusió que es pot despendre d'un document incorporat al sumari: dos correus electrònics entre Zaragoza i la que era cap de seguretat de Método 3, Elisenda Villena, en què ella li indica que tenen indicis per confirmar que una persona amb les inicials X. G. A. –en algun moment apareix com a XaGA– viu en una adreça determinada. La detectiu escriu un primer correu a Zaragoza i l'endemà n'hi envia un altre en què li demana que respongui als seus correus per estar segura que ha rebut la informació sobre les últimes novetats del cas. I Zaragoza respon: "OK".

Segons ha comprovat l'ARA, la policia fa constar en l'informe –el document és al sumari del cas perquè forma part del dossier policial– que no se sap qui és "X. G. A.". I, segons publica 'El Periódico' aquest dimecres –obre la portada de l'edició en paper amb aquesta notícia–, es tracta de García Albiol, que aleshores era aspirant a l'alcaldia de Badalona pel PP. Un càrrec que va aconseguir.

stats